Friday, April 3, 2009

Salam BloggerEm, sukar betul untuk mengadap blog sendiri, weekends baru dapat nak tengok. Minggu ini, bulan ini pelbagai aktiviti dan peristiwa bakal menyusul dan telah berlaku.
Negara bakal menerima Perdana Menteri yang baru, moga Malaysia dapat maju membangun dari sudut ekonomi, politik, dan pastinya dari sudut sahsiah dan rohani sebagai agenda utama. Tidak kurangnya kita terkena tempias dengan pilihan raya di tiga bukit yang menyaksikan pelbagai sejarah tercipta dalam pilihanraya Malaysia.
Dari sudut kerja pulak ini merupakan minggu kedua yang memerlukan saya untuk ke sekolah pada sebelah pagi, petang dan malam. Sepanjang March pelbagai program berlansung, antaranya :

a) Latihan kawat NGO
b) Perlawanan persahabatan Bola Tampar
c) Tuisyen malam bagi pelajar Rancangan Khas
d) Hari Profesional
e) Peperiksaan Penilaian Satu

dan sebagainya. Sebenarnya pelbagai aktivi lain yang berlaku,namun di atas adalah program yang saya terlibat secara langsung. April, pelbagai pula yang menyusul, jika di lihat pada hari minggu untuk bulan ini semuanya telah penuh.Antaranya

a) 4/4/09, esok Latihan Menembak PKBM
b) 11/4/09 Kejohanan Olahraga Sekolah / Pertandinga Kawat NGO
c) 18/4/09 Perkhemahan PKBM peringkat Negeri
d) 25/4/09 Karnival Asrama peringkat Zon/Daerah

Aduhai penat kiranya menjadi guru ini dan terbaru, bos membenarkan untuk berpolitik. Bagi rakan seperjuangan, senior dan junior, menang cekau kah kita dengan amanah dan tangungjawab??

1 comment:

AN said...

Sabor cikgu sabor...